1 idee als basis voor Buggybooker

Vandaag start de 3de editie van Eén idee per dag, georganiseerd door Flanders DC maar wist jij dat dit initiatief
het begin vormde van Buggybooker? De wens om makkelijker als ouder met jonge kinderen op uitstap te kunnen gaan, postte ik toen eventjes op de eenideeperdag kalender

Ondertussen is het idee uitgegroeid tot een onderneming die creativiteit altijd als één van haar belangrijkste grondstoffen beschouwt.

Samen denken, samen doen!

Afgelopen week mochten we enkele vragen van Buggybooker voorleggen aan laatstejaarsstudenten van Limburgse hogescholen. Hun blik op Buggybooker gaf ons opnieuw enkele belangrijke inzichten en ideeën voor de toekomst. Want stilstaan is vandaag de dag gegarandeerd achteruitgaan.


AHA of niet AHA?

Bij Buggybooker geloven we niet dat een idee iets vluchtig is wat zomaar als AHA! tot je komt. Ideeën krijg je door anders naar dagelijkse bezigheden te kijken en kennis te maken met nieuwe dingen en vooral nieuwe mensen:

Maar wat na het idee…

bbooker-vaandelNa de eerste euforie kan je je beter klaarmaken voor een bergrit met steile hellingen en (gelukkig) ook snelle afdalingen. Hou je meer van vlakke ritten? Dan blijft je idee best maar een idee en ook dat is soms ok.

Van je idee een onderneming maken is een serieuze uitdaging die heel wat van jou, je gezin en je omgeving vergt. Passie en doorzettingsvermogen zijn dan onmisbaar.

Ook met onze buggy had ik af en toe zin om de handdoek in de ring te gooien. Financiële, praktische, organisatorische en vele andere problemen kruisen geregeld je pad. Net dan moet je nog dieper je tanden in het project zetten en doorgaan.

Als je idee niet levensvatbaar blijkt moet je wel de moed hebben tijdig de stekker eruit te trekken. Zover is het voor ons gelukkig niet gekomen.

Maar vergeet vooral niet om fun te hebben onderweg! Het is en blijft immers jouw unieke kans om een uniek verhaal te realiseren. Dat alleen al geeft je vleugels(Invoegen foto kinderen)!
Durf gefundeerde kritiek krijgen.

Buggybooker is sinds kort gestart in Oostende en Leuven. Vlieg van uit in Vlaanderen vliegt als partner overal met ons mee.

Na anderhalf jaar van ontwikkelen zijn we dus klaar om onze kinderwagenservice op de wereld los te laten en reacties van gebruiker en aanbieder te ontvangen.

Wanneer je een idee gaat ontwikkelen moet je durven feedback en vooral gefundeerde kritiek te krijgen. Als iedereen je enkel zegt hoe geweldig je idee wel is moet je op zoek naar andere partners, adviseurs, medewerkers enz.

Een idee = werken

Volgende lessen leerde ik alvast van mensen die hun zeer gewaardeerde kritische blik gaven op buggybooker:

  • Waarom is jouw idee nodig? Als je die vraag niet kan beantwoorden, ga dan terug naar start.
  • Begin klein en test klein! Het heeft geen zin je eigen idee groots uit te bouwen zonder de nodige markttesten. Je verliest enkel kostbare uren en middelen.
  • Zorg voor een goed team met mensen die elkaar aanvullen en gedreven zijn. Ikzelf ben eerder een communicatief en conceptueel ingesteld iemand. Mijn partner is gespecialiseerd in het operationele luik.
  • Durf je concept voor te stellen aan mensen die je kunnen helpen. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. En geloof mij dat wij meermaals nee maar ook de broodnodige ja tegen het lijf gelopen zijn.
  • Kijk verder dan één tak. Buggybooker werkt bijvoorbeeld samen met overheden en ondernemers. Van beide leer je enorm veel en daar komen we allemaal sterker uit.

Samen met onze partners, steden en medewerkers werken we de komende maanden aan de optimalisering van onze kinderwagenservice.

Zodat Buggybooker klaar is voor de vakantieperiode van onze jonge gezinnen.

buggy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij klaar voor eenideeperdag en de mogelijke gevolgen?

Dan wens ik je een megamaand van hersenspinsels en een prachtige onderneming :-)!

groeten!

Frank Verheijden
Buggybooker

 

Plaats een reactie